امروز دوازده اردیبهشت ( روز شهادت مرتضی مطهری) و برابر با روز معلم است. از این رو، شهید مطهری را معلم شهید می خوانند. همینطور شهید دکتر شریعتی را نیز با عنوان معلم شهید یاد می کنند.
اما امروز به یاد شهید مصطفی چمران بودم و دوران معلمی اش در مدرسه ی صنعتی جبل عامل در جنوب لبنان. او که دانشجوی نخبه در امریکا بود، لبنان را برای زندگی انتخاب کرد و با این حال خانواده ی چمران تصور می کردند که او پس از ورود به لبنان به دانشگاه آمریکایی بیروت رفته و به تدریس خواهد پرداخت اما چمران این کار را نکرد. به محرومترین بخش لبنان و به میان شیعیان که فقیرترین قشر لبنان بودند رفت و مدرسه صنعتی جبل عامل را که برای آموزش سیاسی، ایدئولوژیک و صنعتی تاسیس شده بود اداره کرد و ۴۵۰ یتیم و بچههای زیر خط فقر را در آن مدرسه پرورش داد.
شاگردان چمران در مدرسه ی صنعتی جبل چنان عامل شیفته ی او و امام موسی صدر بودند، که برخی از آنها در دوران دفاع مقدس، در کنار چمران، در جبهه ها بودند و دو تن از آنها هم در جبهه های ایران، به شهادت رسیدند و در بهشت زهرای تهران، در نزدیکی مزار شهید چمران آرمیده اند.
مصطفی چمران، معلم انسان ساز بود.
شهید چمران درباره ی جنبش حرکت المحرومین لبنان که امام موسی صدر آغاز کرد، می گوید :
«...شیعیان فوج فوج وارد این نهضت میشدند، احزاب را رها میكردند و به این سازمان میپیوستند. سازماندهی مكتبی و بر اساس ایدئولوژی اسلامی، بر اساس خط علی و حسین (علیهما السلام...) ... نمیخواستیم سازمان به صورت دكان درآید و هر كس و ناكس و یا هر فكر غلطی وارد آن شود و خدای ناكرده حزبی دیگر، مثل احزاب فاسد لبنانی به وجود آید كه كارشان دروغ و تهمت و كارچاق كنی و بردن اموال مردم و حكومت و تقسیم منافع است. از همان اول تأكید كردیم كه ما ایجاد حركت كردهایم نه حزب، و حركت از مبارزه با نفس و تربیت نفس و اخلاق شروع میشود...»
No comments:
Post a Comment